Ada Hoefnagels

Schoonheid en meer

  • Behandelingen
    • Gezichtsbehandelingen
    • Bindweefselmassage
    • Biopeeling
    • Anti-aging
    • Acne
  • Schoonheid
    • Harsen
    • Wenkbrauwen en wimpers
    • Manicure
  • Merken
    • Abloom Slow Skincare
    • 2B Bio Beauty
  • Prijzen
    • Prijslijst
    • Cadeaubonnen
    • Aanbiedingen
  • Blog
  • Contact
    • Neem contact op
    • Openingstijden
    • Over Ada Hoefnagels
    • Ervaringen
  • 06-19959171

Posted on 06.16.15

Foodtrend: Boerenkool chips

Boerenkool2 Kale Chips: hip & healthy

Het is al weer een tijdje hot & happening: kale chips. Jawel, boerenkool chips! Klinkt niet echt sexy hè? Nee, vind ik ook niet. Maar deze groene groente is ontzettend gezond voor je. Daarom wordt het ook vaak in groene smoothies verwerkt. Boerenkool bevat veel verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K) waarvan een aantal als antioxidanten werken in ons lichaam. Mineralen als calcium, kalium en fosfor hebben ook een zeer positief effect op onze gezondheid. Gezonde jongen, die boerenkool.

Naast een degelijke stamppot, kun je er dus ook een lekkere en gezonde snack van maken. Klinkt misschien vreemd, maar laat het beeld van Unox worsten, schaatsen en andere winterse taferelen los, en probeer het! Het maken van de boerenkool chips is in elk geval niet moeilijk. Je kunt de chips als gezonde snack eten, maar je kunt de chips ook in je salade doen, zodat het een lekkere crispy bite krijgt.

Ingrediënten boerenkool chips:

  • 300 gram verse boerenkool
  • Olijfolie
  • Zout (Himalayazout, zeezout, wat je wilt)
  • Peper

Bereiding boerenkool chips:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Was en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grote stukken. Als je een zak gesneden boerenkool hebt gekocht, hoef je dit dus niet te doen.
  • Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en peper erover (of de andere kruiden die je hebt gekozen).
  • Leg de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak 20 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. De kool mag niet verkleuren, want dat komt de smaak niet ten goede.
  • Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af te koelen.
Delen

Categories: PowerSlim Tags: bmi, bmi berekenen, bmi meter, boerenkool, boerenkool chips, eiwitrijk dieet, eiwitten, food trend, foodtrend, gezonde recepten, gezonde snacks, gezonde voeding, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatarme snaxcks, proteïnerijk dieet, superfood, voedingscentrum, wat eten we vandaag

Laat een bericht achter Annuleren

  • Algemene voorwaarden
  • Geschillencommissie
  • Copyright
  • Persoonlijke gegevens
  • Sitemap
  • Links
  • Ervaringen van cliënten
Google+
Gecertificeerd door:



Ada Hoefnagels Schoonheid en meer
Donau 44 - 1186 KM Amstelveen
06 - 199 59 171
info @ adahoefnagels.nl
KvK - 58015906
BTW - NL087393384B04
Bank - NL84 RABO0113278829