Ada Hoefnagels

Schoonheid en meer

  • Behandelingen
    • Gezichtsbehandelingen
    • Bindweefselmassage
    • Biopeeling
    • Anti-aging
    • Acne
  • Schoonheid
    • Harsen
    • Wenkbrauwen en wimpers
    • Manicure
  • Merken
    • Abloom Slow Skincare
    • 2B Bio Beauty
  • Prijzen
    • Prijslijst
    • Cadeaubonnen
    • Aanbiedingen
  • Blog
  • Contact
    • Neem contact op
    • Openingstijden
    • Over Ada Hoefnagels
    • Ervaringen
  • 06-19959171

Posted on 09.28.15

Welke chocolade is het gezondst?

gezonde chocoladeWat is nu écht gezonder: pure, melk of witte chocolade?

Als we gezond eten of aan de lijn doen gaan we vaak op zoek naar een ‘gezondere’ zonde. We trakteren onszelf bijvoorbeeld op een stukje pure chocola in plaats van die vette, romige melk of witte chocola. Want puur is véél gezonder en je wordt er niet zo dik van. Toch? Maar is dat wel echt zo?

Zou het puur en alleen om de calorieën gaan, dan zou je niet per sé over hoeven stappen op puur als je een echte melkliefhebber bent. In een stuk melk chocola van 75 gram zitten namelijk hooguit 7 kcal meer dan in een stuk pure chocola.

Het verschil tussen de verschillende soorten chocolade

Wat wél een verschil maakt, is het cacaogehalte in beide soorten chocolade. In witte chocolade vind je helemaal geen cacaopoeder. Officieel is witte chocola zelfs helemaal geen chocolade…

In melk en puur zit daarentegen wél cacaopoeder, plus suiker en andere smaakstoffen. En melkchocolade bevat ook- ja, ja, – melk! Maar hoe komt het toch dat pure chocolade als ‘gezondere’ optie wordt gezien?

Het verschil met puur zit ‘m in de hoeveelheid cacaopoeder. In cacao zit het stofje flavonoïde. Een antioxidant dat vrije radicalen (vrije radicalen zijn kleine, actieve, deeltjes die veel schade kunnen aanrichten zoals straling, toevoegingen in voedsel, luchtverontreiniging) in ons lichaam tegengaat. Gezond, dus.

En over het algemeen geldt: hoe hoger het cacaogehalte (lees: hoe puurder de chocolade), des te ‘gezonder’. Wel moet je behoorlijk wat chocolade verorberen voordat het werkzaam is. En dat is afvaltechnisch natuurlijk weer onhandig…

Lekker rauw: raw chocolate

Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de ‘gewone’ chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd. En dat proef je ook. Het heeft qua smaak weinig meer met de chocolade te maken die we als zonde zien. Maar gezond(er) is het wel!

 

 

bron: De Telegraaf.nl

 

Delen

Categories: Schoonheid Tags: afslanken, afvallen, bmi, bmi berekenen, chocolade, eiwitrijk, gezond, gezond afvallen, gezonde recepten, koolhydraatarm, PowerSlim, PowerSlim afvallen, raw, raw chocolate, snel afvallen, super foods, voedinscentrum, wat eten we vandaag

Laat een bericht achter Annuleren

  • Algemene voorwaarden
  • Geschillencommissie
  • Copyright
  • Persoonlijke gegevens
  • Sitemap
  • Links
  • Ervaringen van cliënten
Google+
Gecertificeerd door:



Ada Hoefnagels Schoonheid en meer
Donau 44 - 1186 KM Amstelveen
06 - 199 59 171
info @ adahoefnagels.nl
KvK - 58015906
BTW - NL087393384B04
Bank - NL84 RABO0113278829